Büyüklere Saygı ve Minnet

Öğrencilerin ve büyüklerinin yaşantılarının görüş farklılıklarını görmek, birbirlerinin görüşlerine ve büyüklerinin yaşantılarına saygılı olmayı amaçlamak, işbirliği halinde bulunduğu kişilere güven ve saygı ortamı oluşturarak duygudaşlık becerisi kazandırmak amacıyla uygulanmıştır. Soruda eşleşme yapılan okul öğrencilerine "Sen  olsaydın" şeklinde başlayan büyükleriyle ilgili empatik sorular sorulacak. Cevaplar Pandemi süreci nedeni röportaj yöntemiyle alınacak. Böylece ortaya unuttuğumuz büyüklerimizden öğrenmemiz gereken kültürlerin renkli ve çeşitliliğiyle ilgili bir saygı halkası oluşacak. Etkili konuşma, dinleme, özgüven, saygı, empati, hayır diyebilme becerisi kazanırlarken aynı zamanda edinilen bilgileri web 2.0 (video, ses kaydı, avatarlarla yapılan kavram haritası olabilir)araçları ile 21. Yüzyıl becerilerine entegre etme ortamı oluşturulmuş olacaktır.

Okulumuz Teknoloji ve Tasarım dersi öğretmenimiz Ayşe Dudu TUNCEL'e bu etkinlikten dolayı teşekkür ederiz.

09-03-2022

Yayın: 09.03.2022 - Güncelleme: 09.03.2022 09:36 - Görüntülenme: 424