Mrt

Beden Eğitimi Öğretmenimiz Meltem TEMEL´in düzenlediği kursta  öğrencilerimiz basketbol spor dalını eğlenerek öğreniyorlar. Öğretmenimize teşekkür ederiz.

Mrt

Beden Eğitimi Öğretmenimiz Seval GEZGİNCİ´nin düzenlediği kursta  öğrencilerimiz futbol spor dalını eğlenerek öğreniyorlar. Öğretmenimize teşekkür ederiz.

Mrt

"Türk İslam Bilginlerini Öğreniyoruz" konusunu öğrencilerimize eğlenceli, yaparak ve yaşayarak öğreten Merve GOLAGAN öğretmenimize teşekkür ederiz.

Şbt

Bilim adamlarını tanıyoruz konusunu öğrencilerimize eğlenceli, yaparak ve yaşayarak öğreten Merve GOLAGAN öğretmenimize teşekkür ederiz.

Şbt

Öğrencilerimiz Beden Eğitimi dersinde voleybol spor dalını eğlenerek öğreten Meltem TEMEL öğretmenimize bu güzel etkinlik için teşekkür ederiz.

Şbt

Bilim adamlarını tanıyoruz konusunu öğrencilerimize eğlenceli, yaparak ve yaşayarak öğretem Merve GOLAGAN öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ara

Yılın ilk kar heyecanını yaşayan öğrencilerimiz, kar yağışıyla büyük bir mutluluk yaşadı.

Ara

Kaymakamımız Mustafa GÜLER, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Şener DOĞAN ,Gebze Belediye Başkanı Adnan KÖŞKER ve Sultanorhan Mahalle Muhtarı Hüseyin AYAR  haftaya okulumuza ziyaretle başladılar.

Okul Aile Birliği ve Üyelerinin de katılımıyla öğretmenler odasında okulumuzla ilgili bilgi paylaşımında bulunuldu.  Ziyaret esnasında öğretmenlerle toplantı yaparak onların istek ve taleplerini dinledi.

Kendilerine Sultanorhan Ortaokulu olarak teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz Tutum Yatırım ve Yerli Malı haftası dolayısıyla tüm sınıflarda yerli malının önemine vurgu yapılarak kutlama yapıldı.

Ara

Okulumuz 7/E sınıfı Tutum Yatırım ve Yerli Malı haftası dolayısıyla okulumuz öğretmenlerine ve 5. sınıf arkadaşlarınafındık, üzüm, leblebi, mandalina ve elma ikramında bulundular.

Ara

Okulumuzda  Kitap Okuma Halkaları projesi kapsamında kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Ara

Resmî adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kısaca Yerli Malı Haftası 1. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amacıyla ilan edilmiştir. Atatürk başkanlığında, 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi toplanmış ve bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararı alınmıştır. Dönemin başbakanı İsmet İnönü 12 Aralık 1929 tarihinde TBMM’de u yönde bir konuşma gerçekleştirip ulusal ekonomi, yerli malı ve tutumlu olma konularının alştını çizmiştir. 1946 yılından itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlanmaya başlamış, 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirilmiştir.

Ara

Aralık ayı içerisinde kutlanan Yerli Malı Haftası için okulumuzda  pano  yapıldı.

Panonun hazırlanmasında emeği geçen Özlem ÖZALTUN KURT ve Kübra AYCAN KAVLAK öğretmenlerimize teşekkür ederiz.