Şbt

Yeşilay Haftası; Yeşilay 5 Mart 1920 tarihinde kurulduğu için Mart'ın ilk haftası, 1-7 Mart'ta kutlanan haftadır. Okulumuz öğrencileri Yeşilay Haftası'nda alkollü içkilerin, sigaranın, alkolün, uyuşturucuların topluma, aileye, bireye zararlarını anlatarak sağlıklı yaşamın önemi vurgulandı.

Panonun yapımında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

"Öğrencilerimiz mutfakta".İngilizce dersimizde 3.ünite "in the kitchen"unitesini bitirdikten sonra yaparak yaşayarak öğrenme metodunu kullanarak onların dersimizde işlediğimiz konuları öğrenmelerini daha kalıcı hale getirmeye çalışırken dersimizi de daha eğlenceli daha keyifli hale getiriyoruz.Derslerimiz bu tür etkinliklerle daha çok seviliyor ve öğrenciler tarafından daha kalıcı öğrenmeler gerçekleştirliyor.

Sultanorhan Ortaokulu olarak etkinlikte emeği geçen İngilizce Öğretmenimiz Ayşen ÖREN PEKTAŞ'a teşekkür ederiz.

Şbt

Kıymetli yazarımız ,emekli öğretmen  Hasan TARÇIN, Sultanorhan öğrencileriyle buluştu.Okulumuzda bulunan 5. ve 6. sınıf öğrencileriyle bilinmeyen yönlerini , hayat hikayelerini, yazdığı kitapları ve kitap yazarlığına nasıl başladığını paylaştı. Aynı zamanda öğrencilerimizin her birine zaman ayırarak kitaplarını imzaladı.Yazarımıza  ziyaretlerinden dolayı Sultanorhan Ortaokulu olarak teşekkür ederiz

Şbt

İngilizce dersi 4.ünite "Weather and Emotions "(hava ve duygular) kapsamında konularımızı emojilerle eğlenceli hale getirdik. Hava durumuna göre hissettiğimiz duyguları yüzümüze taktığımız emojilerle arkadaşlarımıza anlatmaya çalıştık.

Şbt

Okulumuzda "Önem Projesi" kapsamında  öğrencilerimizin kültürel , sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunmak için Gebze Center sinema salonunda etkinlik düzenledik. Bu güzel etkinlikte emeği geçen öğretmenlerimize ve okul idaremize teşekkür ederiz.

Şbt

İngilizce dersi kapsamında  5.sınıflarımızla 6.ünite "Movies"ünitesini film izleme etkinliği ile sonlandirdik.Kitabimizda da yer alan "Up" filmini sınıfımızda patlamış mısır eşliğinde izledik ve keyifli saatler geçirdik.

Şbt

6. sınıf öğrencilerimizle 6. ünite "Occupations"(Meslekler) ünitesini kazanımlara uygun bir şekilde işledik.Ünite sonunda her öğrenci istediği bir mesleği o mesleğe uygun kıyafetler giyerek sınıf arkadaşlarına tanıttı.Öğrencilerimiz keyifli saatler geçirirken kalıcı bir öğrenme sağladılar .

Sultanorhan Ortaokulu olarak etkinlikte emeği geçen İngilizce Öğretmenimiz Ayşen ÖREN PEKTAŞ'a teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzda İgilizce dersi kapsamında  22 Şubat 2022 tarihinde 7. sınıflarımıla birlikte "Fancy Dress Party" (Kostüm Partisi) gerçekleştirdik.Dersimizin "Celebrations" ünitesinidaha keyifli , daha eğlenceli ve daha kalıcı hale dönüştürdük.Tüm öğrencilerimiz için çok keyifli bir etkinlik oldu.

Şbt

Bakan Özer, bu süreçte büyük fedakârlık gösteren tüm öğretmenlere ve idari kadroya başarı belgesi gönderdi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bakan Özer şunları söyledi: "Yaklaşık bir buçuk yıllık uzaktan eğitimden sonra tüm sınıf seviyelerinde haftada beş gün yüz yüze eğitime geçebilmek, gerçekten kararlı adımlar ve kurallara titizlikle riayet edilmesini gerektiriyordu. Öğretmenlerimiz, öğrencilerini; öğrencilerimiz, okullarını ve arkadaşlarını özlediler. Büyük bir kavuşma gerçekleşti. Geliştirdiğimiz sistem ile süreci tüm paydaşlarımızla başarılı bir şekilde yönettik. Bu sürecin en büyük kahramanları, öğretmenlerimiz oldu. Maskelerle ders anlattılar. Ayrıca öğretmenlerimizin aşılanma oranları, ülkemizdeki ortalama oranların çok üzerinde seyrettiği gibi kıta Avrupa'sındaki çoğu ülke öğretmenlerinin aşılanma oranlarının da üzerine çıktı. Bu süreçte öğretmenlerimiz, okullarda kuralların uygulanmasında da çok titiz davrandılar. Ayrıca idari personelimiz de sürece çok önemli katkıda bulundu. Hep birlikte topluma salgın ortamında en güvenli ortamın okullar olduğunu, okulların en son kapanacak yerler olduğunu göstermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bakanlık olarak tüm öğretmenlerimiz ve idari personelimize okullarımızın yüz yüze eğitime devam etmesindeki kararlı duruşları, sorumlulukları paylaşmaları ve emekleri nedeniyle teşekkür etmek için başarı belgesi düzenleyerek ilettik. Tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyorum."

Belgelerimizin bize ulaşmasını sağlayan okul idarecilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz öğrencileri Gebze Anadolu Lisesi'nde düzenlenen "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarını" ziyaret etti. Sultanorhan Ortaokulu olarak davetleri için teşekkür ederiz.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun!

Kas

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü vesilesi ile Gebze Bilişim Vadisi'nde düzenlenen Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes projesiyle 5 bin fidan toprakla buluştu. Öğrencilerimizin keyif alarak katıldığı bu etkinlikte emeği geçen herkese Sultanorhan Ortaokulu olarak teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuz öğretmenlerinin hazırladıkları 10 Kasım Atatürk'ü anma programı okulumuzda gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti´nin Kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN aramızdan ayrılışının 83. Yılı anma programı tüm yurtta olduğu gibi, okulumuzda da yapıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan programda, Ulu Önder´in Hayatı ve Fikirleri konusunda konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.Anma programını okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz birlikte izlediler. Töreni hazırlayan öğretmenlerimiz ve görev alan öğrencilerimize teşekkür ederiz.